fredag 27 april 2012

Inbjudan Etapp 6 - GiroGbg onsdagen den 2:a maj

"The JoLaLerOlLex" - En go etapp i girot som inleds med kort uppvärmning, bergspris, låååång teamkörning där vi kommer träna grupp-cykelteknik (Belgiskt roterande 2-par...se broschyr nedan), lång fri fart med tillhörande spurt, 1500 meters individuellt temporace & avslutningsvis en bonusgren: 700 meter glidarrace.  Riktigt socialt och kul blir det och som pricken över i'et blir det mållinjer! Vi går igenom teorin för detta på samlingsplatsen, men kolla även igenom info-folders i detta inlägg.
 
Samling: Lexby Ö. (se karta nedan) 2/5, alltså på onsdag kl. 17:50. Avrull/Start sker kl. 18:00 sharp, så kom i tid eller cykla ikapp (eller möt upp)! Parkeringsmöjligheter (för er som kommer med bil) finns vid t.ex. Jonseredsmotet.

Anmälan: Dyk upp på plats eller anmäl och psyka i kommentarsfältet nedan. Det är alltid kul att ha lite koll på vilka som kommer. Man kan även anmäla sitt intresse i de event för etapperna som kommer upp i GiroGbg-grupp på Facebook.

Banan: "The JoLaLerOlLex" (som betyder att vi kör igenom Jonsered, Landvetter, Lerum, Olofstorp & Lexby) körs i en stor båge runt stora skogsmarker och på fina cykelvägar. Här erbjuds nämligen bergspris, teamkörning och avslutande tempoökningsmöjligheter under fri fart de sista 5 kilometrarna till den bestämda (och uppdragna) mållinjen.

Karta & banprofil för E6 som är 51,5 km:
För utskrift:
120502 51,5km.pdf

Upplägg: Bergspris i Jonseredbacken. Teknikkörning i par (alltså två i bredd), längre delar av banan. Från Lerum kommer etappens viktigaste moment. Fri fart gäller därifrån till övergångsstället i Olofstorp. Memorera kartan om ni inte känner till området sen tidigare. Väl framme vid Rågårdsvägen, blir det dags för ett kort men intensivt 1500 meters tempolopp. Mål är hyffsat utritat på kartan, men desto tydligare markerat i verkligheten med sprayfärg (av funktionär). Avslutningsvis blir det en ytterligare bonusdel i etappen i form av ett unikt "glidarrace". Då får man ta sats upp över ett krön, men sen är det tidtagning och ingen ytterligare kraftåverkan tillåten, utan bara fritt rullande i 700 meter ner till mållinjen.

Bild över bansträckning längs Härskogsvägen
Härkeshultsvägen, s(n)ett från ovan, i sin böljande prakt.
För det inledande bergspriset gäller följande: Brevlådan på vänster sida är målet, på högsta höjden. Poängen fördelas som följer;

1. 10p
2. 9p
3. 8p
4. 7p
5. 6p
6. 5p
7. 4p
8. 3p
9. 2p
10. 1p

För målgång i Olofstorp gäller klassisk poängberäkning:

1. 45p
2. 39p
3. 25p
4. 23p
5. 22p
o.s.v.

För 1500 meters intensivt tempolopp gäller samma poängberäkning som för målgången i Olofstorp.

Glidtävlingen ger samma poängfördelning som bergspriset.

Vinner man alla delmoment kan man alltså kamma hem hela 120 poäng (10 + 45 + 45 + 10).
 
Vädret: För långtidsprognos kan du klicka här: YR.no Langtidsvarsel för Gbg. Även SMHI visar prognoser över 10 dagar i diagramform. Heltäckande klädsel inkl. cykelhanskar, lätt vindjacka och skoöverdrag är ändå högst lämpligt (ett tag till). Ett bra tips är också en buff att ha över nacken och blir det för varmt kan man faktiskt ta av sig den.

Värt att notera: Under helgen innan E5 var etappvärden på studiebesök hos en gigant inom cykelsverige: Hisingens CK. Med över 700 medlemmar tillhör man Sveriges största cykelklubbar. Snart har dem en medlem till för inte minst etappvärden och några till tidigare deltagare från GiroGbg kommer gå med som medlemmar i år. Man kan provträna med Hisingens CK 2-3 gånger för att känna efter först, men ett medlemskap kostar bara 250 kr och det är det väl värt.
Kolla gärna i deras introfolder här nedan för att dels lära dig mer om hur man cyklar rätt och kontaktinfo till klubben som mycket väl kan ses som ett nästa steg i alla GiroGbg'ares cykelframtid:
Då det blir relativt mörkt på slutet skall ALLA förse sina landsvägscyklar med fungerande cykellyse och reflexer! Diodlyse räcker, men LED är ju alltid att rekommendera. Reflex-klistermärken (samt ringklocka, som skall finnas på cykeln enligt svensk lag) kommer finnas till den som önskar detta vid samlingen. Använd som vanligt hjälm och tänk alltid på att hålla trafikreglerna och hastighetsgränser!

Om någon vill arrangera en etapp på övrig vecka (se t.ex. att det saknas etapper flera veckor i juni nedan, eftersom jag (Karl) är lägerchef för ett juniorläger i Sälen då) så är det bara att höra av sig till karl@tiselius.se! Ju mer cykling ju bättre människa blir du!

Prel. datum för återstående och hittills föreslagna giro etapper under 2012:

Etapp 7 - 9:e maj

Etapp 8 -  16:e maj

Etapp 9 - 23:e maj

Etapp 10 - 30:e maj

Etapp 11 - 13:e juni

Etapp 12 - 11:e juli

Etapp 13 - 18:e juli

Etapp 14 - 1:a augusti

Etapp 15 - 8:e augusti

(prel. endast onsdagar som gäller alltså)

Helgträning: Det erbjuds arrangerade helgträningar varje helg. Håll er gärna uppdaterade på GiroGbgs Facebookgrupp, här på bloggen eller på Hisingens CK's hemsida. Med de sistnämnda får man provträna 2-3 gånger gratis, innan man bör bli medlem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar