lördag 21 april 2012

Inbjudan Etapp 5 - GiroGbg onsdagen den 25 april

"The North Race" - Denna etapp inleds med långsträckor där vi kommer träna grupp-cykelteknik, å det är inte en dag för tidigt. Vi kommer nämligen premiär-köra i roterande 2-par. Riktigt skoj och lärorikt blir det! Vi går igenom teorin för detta på samlingsplatsen (Biltema), men kolla även igenom info-folders i detta inlägg. Två backrace där det gäller att köra på så snabb och jämn tid som möjligt upp. Avslutar med fri fart och möjlighet till långspurt.

Samling: Biltema 25/4, alltså på onsdag kl. 18:05 (håll er alltid uppdaterade här på bloggen, vid ev. ändring av dag p.g.a dåligt väder). Avrull/Start sker kl. 18:15 sharp, så kom i tid eller cykla ikapp! Parkeringsmöjligheter (för er som kommer med bil) finns på Biltema.

Anmälan: Dyk upp på plats eller anmäl och psyka i kommentarsfältet nedan. Det är alltid kul att ha lite koll på vilka som kommer. Man kan även anmäla sitt intresse i de event för etapperna som kommer upp i GiroGbg-grupp på Facebook.

Banan: "The North Race" körs ute på Hisingen och är kanska kort. Anledningen är att den är rätt teknisk och även med ett par krävande kraftmoment. Här erbjuds nämligen teamkörning, backrace ggr 2 och tempoökning för avslutande kort spurt.

Karta & banprofil för E5 som är 39,6 km: 
http://ridewithgps.com/routes/1104556
För utskrift:  

Upplägg: Teknikkörning i par (alltså två i bredd), längre delar av banan.

Väl framme längst norr på banan, blir det dags för det första kraftprovet. Över 50 meter stigning längs denna väg upp till målet (vid T-korsningen) och dessutom skall denna backe köras två gånger!. Individuell start (när man själv vill) och dold tidtagning båda gångerna. Man får inte kolla på tidtagning under tiden man kör backracet. Skillnaden mellan de två tiderna läggs på den sämsta av sina två tider. Därefter jämförs tiderna och den person med lägst tid får flest poäng.

E5 avslutas med ett drygt 2 km's tempolopp längs Tagenevägen. Mål är tydligt utritat på kartan så kom ihåg detta. Förtydligande. Där Tagenevägen som går in till höger börjar (främre kant).

Följande poängberäkning gäller för både backracet och målspurten:


1:a ger 60 poäng
2 - 55
3 - 50
4 - 45
5 - 40
6 - 36
7 - 34
8 - 32
9 - 30
10 - 29
osv.
 
Vädret: För långtidsprognos kan du klicka här: YR.no Langtidsvarsel för Gbg. Även SMHI visar prognoser över 10 dagar i diagramform. Heltäckande klädsel inkl. heltäckande vantar, vindjacka och skoöverdrag är högst lämpligt. Ett bra tips är också en buff att ha över nacken.

Värt att notera: Medtag egen klocka för tidtagning i backracet! Ett riktigt gött träningspass garanteras.
Under helgen innan E5 var etappvärden på studiebesök hos en gigant inom cykelsverige: Hisingens CK. Med över 700 medlemmar tillhör man Sveriges största cykelklubbar. Snart har dem en medlem till för inte minst etappvärden och några till tidigare deltagare från GiroGbg kommer gå med som medlemmar i år. Man kan provträna med Hisingens CK 2-3 gånger för att känna efter först, men ett medlemskap kostar bara 250 kr och det är det väl värt.

Kolla gärna i deras introfolder här nedan för att dels lära dig mer om hur man cyklar rätt och kontaktinfo till klubben som mycket väl kan ses som ett nästa steg i alla GiroGbg'ares cykelframtid:
Då det blir relativt mörkt på slutet skall ALLA förse sina landsvägscyklar med fungerande cykellyse! Diodlyse räcker, men LED är ju alltid att rekommendera. Använd som vanligt hjälm och tänk alltid på att hålla trafikreglerna och hastighetsgränser!

Helgträning: Det erbjuds arrangerade helgträningar varje helg. Håll er gärna uppdaterade på GiroGbgs Facebookgrupp eller här på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar