söndag 15 april 2012

Inbjudan Etapp 4 - GiroGbg torsdagen den 19 april

Fjärde etappen (av totalt c:a 15) i girot för amatörcyklister i Göteborg med omnejd blir en lurig sällskapsresa, och kallas därför "The Sneak".

Samling: SportSpec 19/4, alltså på TORSDAG (håll er alltid uppdaterade här på bloggen, vid ev. ändring av dag p.g.a dåligt väder). Avrull/Start sker kl. 18:15 sharp, så kom i tid eller cykla ikapp! Parkeringsmöjligheter (för er som kommer med bil) finns ev. på SportSpec kundparkering eller i närheten.
OBS: Tiden! Detta för att hinna innan det blir helt mörkt, men ändå inte börja för tidigt.

Anmälan: Dyk upp på plats eller anmäl och psyka i kommentarsfältet nedan. Det är alltid kul att ha lite koll på vilka som kommer. Man kan även anmäla sitt intresse i de event för etapperna som kommer upp i GiroGbg-grupp på Facebook.

Banan: "The Sneak" betyder "Lurifax" och blir en sällskapsresa där vi passerar såväl Gunnebo slott, Annebergskiosken (endast H17+), Hills GK, Sisjöns badplats och Bifrost-rondellen. 
Gunnebo slott i all sin prakt! Är det lika grönt då vi passerar på torsdag?
Som lite kuriosa kan det nämnas att etappvärden arbetade här hösten 2003
Karta & banprofil för den lagom långa banan
(rek. för D17+ & H50+) som är 50,7 km: 
http://ridewithgps.com/routes/1085133
För utskrift:  

Karta & banprofil för den lite längre banan
(rek. för H17+) som är 62,1 km:
För utskrift:
120419 62,1 km.pdf (UPPDATERAD 19/4)

Upplägg: Som uppvärmning sällskapsåker vi förbi Gunnebo slott. Möjlighet att kika på slottet ges för dem som vill. Sen trampar vi runt söderut enligt kartorna för respektive banor och avslutar med två stigningar (till Hills Golf resp. parkeringen för Sisjön badplats) för att sedan inleda, det för etappen, avgörande tempoloppet (7,5 km) med individuell start (30 sek mellanrum). Egen tidtagning. Vid eventuellt stopp längs tempobanan av någon anledning så kan kan man pausa sin klocka över detta stoppet.
 
Vädret: För långtidsprognos kan du klicka här: YR.no Langtidsvarsel för Gbg. Även SMHI visar prognoser över 10 dagar i diagramform. Heltäckande klädsel inkl. heltäckande vantar, vindjacka och skoöverdrag är högst lämpligt. Ett bra tips är också en buff att ha över nacken.

Värt att notera: Medtag egen klocka för tidtagning! Etappen går delvis inne i mer trafikerat område, men om vi bara håller oss till trafikreglerna så ska detta inte vara något som helst problem. Lägg följaktligen upp din strategi och genomför den så gott du kan. Ett riktigt gött träningspass garanteras.
Det finns pump hos SportSpec tillgänglig före kl. 18.00.

Då det blir relativt mörkt på slutet skall ALLA förse sina landsvägscyklar med fungerande cykellyse! Diodlyse räcker, men LED är ju alltid att rekommendera. Använd som vanligt hjälm och tänk alltid på att hålla trafikreglerna och hastighetsgränser!

Tjuvträning: Det erbjuds arrangerade tjuvträningar varje helg. Håll er gärna uppdaterade på GiroGbgs Facebookgrupp.


1 kommentar: