fredag 20 april 2012

Rapport från 4:e etappen av GiroGbg

Denna etapp blev en sällskapsresa för den starke cyklisten och en liten större utmaning för den ovane. Vi herrar körde som planerat denna bana och tjejerna denna. Samtliga fick en fin tempohöjning i och med det individuella 7,5 km-långa linjelopp som avslutade dagens etapp uppe vid busshållplatsen "Bruns backe".

Med den nya avrullstiden 18:15 så lyckades 10 glada rulla ut från Göteborgs storstad. Malin och Rachel, som för dagen utgjorde D17+ gänget, körde ett lagom långt innervarv á 50,7 km och H17+ grabbarna tog den lite längre banan som mätte hela 62,1 km. C:a 2½ timme senare skulle vi storma tillbaka igen, men dessförinnan passerade vi såväl Gunnebo Slott, i närheten av där Fredrik Weihard bor, Hills GK vackra golfbanor, Sisjöns badplats och Bifrost rondellen.

Hastigheter på upp över 45 km hintar om att det erbjöds fina sträckor med kraftig medvind. Topphastigheten, 52 km/h, på platt väg uppnåddes då Erik Staxäng, med sitt tempostyre, tryckte till i kraftigt framåtlutad ställning. Flera i gruppen hade då svårigheter att hänga med. Att etappen blev ryckig uppskattas ändå av samtliga. Ett lugnt och jämnt tempo kan man med fördel köra i på t.ex. helgernas 4-5 timmars pass, men här blir det mer passande träning för alla om man får sporras att trycka till lite extra i täten då man vill slösa krafter eller ligga i lugnare tempo om man tycker att det går för fort. Tack vare detta blir alla nöjda å belåtna efteråt. Å som ett bildbevis på hann vi i H17+ gänget i sin vana trogen ta en gruppbild!

H17+ gänget passade under 4.e etappen på att ta en passande gruppbild vid Elgiganten.
Fotnot: Om man köper en TV på Elgiganten får man just nu en cykel på köpet. Men skit i TV'n sen å ut å cykla istället!

Jojo, glada miner där alltså...men hur gick det då resultatmässigt? Jo, Richard som visade sig stark även under själva sällskapsresan var snabbast på tempoloppet med sina 13:01, vilket alltså motsvarar en snitthastighet på nära 35 km/h! Sannerligen imponerande! Delad 2:a vart respektingivande (om man avser lårmuskulatur) nykomlingen Olle Penttinen och Emil Backlund. Båda korsade mållinjen på 13.23. 2 sekunder långsammare, tryckte sig Karl upp över mållinjen. Erik Staxäng, som hade tempostyre, fick som så många andra ställa sig upp i sista backen och hamnade, något missnöjd, på en 5.e plats med sina 13.53. Han skyller på att han åkte fel (ihop med Olle), å det ryktas mot ett tapp närmare minuten, vilket i så fall skulle betyda en förlorad topp 3-placering för honom (och en förlorad seger för Olle), men efter jury-beslut blir det tyvärr inga tidsavdrag för denna fadäs. Det är eget ansvar att memorera vägen, komma ihåg en karta eller på annat sätt hitta rätt. Stefan, som hade full koll på väg och stabilt personligt tempo smackade in på 14:29 och höll i och med det ett betryggande avstånd från Magnus som med sina 15.12 kom på en avslutande 7:e plats i H17+. Fredrik Weihard vände en bit efter golfbanan och körde tempolopp hem till sig istället. Fullt tillåtet i girot, men då placeras man sist i resultatlistan.

I damklassen visade Malin att all cykling till jobbet har gett gott resultat och distanserade Rachel på tempodelen med sina 16.21. Rachel fick tiden 18:05. Båda är dock fast beslutna om att slå sina tider nästa gång chansen ges. Båda tjejerna imponerade starkt, inte minst för att de lyckades hålla undan från grabbarna från Hills GK (där de möttes med c:a 1 km avstånd till klubbhuset) till Sisjöns badplats.

Nästa etapp blir på onsdag med samling kl. 18.00! Då ryktas det om möjlighet till klungspurt igen!

Resultat:

3 kommentarer:

  1. Tackar för fint lopp igår! Men tycker ni inte att tjejerna är tillräckligt sköna för att få vara med på gruppbild..? ;)

    SvaraRadera
  2. Joo ;) men denna gången cyklade ni ju för fort! ;) Nästa gång får vi ta en alla tillsammans!

    SvaraRadera
  3. Fin summering Karl. Får ta och studera roadbooken lite nogrannare nästa gång. Tack för igår!

    SvaraRadera