torsdag 24 maj 2012

Rapport från 9:e etappen av GiroGbg

Denna etapp blev det inte deltagarrekord, men väl värmerekord. Med 27 grader i luften cyklade 14 st iväg österut. Tyvärr drabbades GiroGbg-gänget tidigt av två förseningar, en vanlig och en ovanlig. Etappen kunde till slut genomföras och 936 poäng delades ut till deltagarna.

Ett ihärdigt högtryck gav klarblå himmel och en svettigt varm afton för denna 9:e etapp. Hade vi cyklat på rejält hade det blivit riktigt svettigt för alla, men nu kom vi inte så långt innan en i sällskapet fick punka. Punka kan hända när som helst och löses ofta ganska snabbt (5 min), så kunde vi sen köra vidare.. 

En bussjävel likt denna prejade oss.
Tyvärr kom vi bara 1-2 km innan GiroGbg's första olycka inträffade. Som tur var inga personliga skador, men en grupp som hade kört iväg lite tidigare från den tidigare punka-situationen blev kraftigt prejade av en buss som gjorde en idiotisk omkörning.Vi körde i snygg "belgiskt 2-par"-formation då den bakomvarande busschauffören bestämde sig för att göra en omkörning fast vi fick möte av en personbil. Han hann inte om oss alla utan valde att, istället för att preja ut bilen i mötande körfält, köra in i vårt körfält och följaktligen preja oss som cyklade i körfältet i drygt 30 km/h. Malin som just då låg ytterst tvingades förflytta sig åt höger snabbt för att inte bli påkörd av bussen och stötte då ihop med Erik Nilsen. Båda cyklarna gick tyvärr sönder, men ingen person kom som tur var till skada. Det pågår i skrivandets stund en anmälan och klagande process hos Västtrafik/bussbolaget.

Etappen fortsatte som planerat, om än kraftigt försenat då etappvärden inte bestämde annat. Backracet och långspurten vart en rejäla pulshöjare för alla och alla fick chans att pressa ut den energi man hade lagrat i kroppen till denna etappen! I damklassen dominerade Nina Wolmesjö som även var uppe å drog i herrtäten i slutet av långspurten. Erik Johansson visade alla att han var starkast för dagen och tog även han en dubbel. Fortfarande något chockad efter buss-prejningen tackar jag nu för ert deltagande och hoppas att efterspelet löser sig väl för Malin och Erik vars cyklar lämnats in för reparation.

Totalställning i GiroGbg 2012 hittills.

OBS: En nyinsatt regeländring medför att man endast får räkna 5 tävlingar i totalen. Detta för att få med fler i kampen om topplaceringarna i totalen, men man kan ju alltid kämpa för att höja sina sämsta-resultat om man nu kör fler än 5 etapper! 6:e bästa etapp resultat (och så vidare för en deltagare som deltar fler än 6 gånger) räknas alltså bort från den totala poängen.

Tack för en, efter omständigheterna, väl genomförd etapp & vi ses nästa onsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar