måndag 7 maj 2012

Inbjudan Etapp 7 - GiroGbg onsdagen den 9:a maj

Dags för den sjunde etappen (av totalt c:a 15) i girot för amatörcyklister. Nu har det blivit dags att testa hjärtpumpen i årets andra "The Loop"!

Samling: Parkeringen vid Stora Delsjöns södra spets (karta) kl 17:50. Avrull/Start av transportsträckan till varvbanan ("The Loop") sker kl. 18:00 sharp, så kom i tid eller cykla ikapp!

Anmälan: Dyk upp på plats eller anmäl och psyka i kommentarsfältet nedan. Det är alltid kul att ha lite koll på vilka som kommer. Man kan även anmäla sitt intresse i de event för etapperna som kommer upp i GiroGbg-grupp på Facebook.

Banan: "The Loop" betyder att vi kommer team köra bort till starten av en go 7 km-slinga vid Landvetter flygplats. Denna gången kör längre banan bara 3 varv och den lagom långa kör 2 varv. Därefter avgörs girot på hemvägen i en legendarisk 10 kilometers jaktstart. Den lagom långa banan blir totalt sett 56,6 km och den lite längre blir 63,7 km (OBS: nedan finns karta och banprofil för "The Loop" med 4 varv som följaktligen visar 70,7 km. Detta kommer köras i senare etapp i girot längre fram i sommar).
  För utskrift: 1204011 E3.pdf

Vädret: För långtidsprognos kan du klicka här: YR.no Langtidsvarsel för Gbg. Heltäckande klädsel rekommenderas för denna etappen.

Upplägg: Etappen kommer vara uppdelad i två transportsträckor och två poänggivande delar. Förhoppningsvis ska allt bli glasklart om man läser nedan.

Varvbana är skoj. För oss väntar kupering, kurvor & feta bonusar!
Händelseförlopp:

1. Transport samlingsplats till start för "The Loop" (uppe vid flygplatsen) 22 km.

2. 2 varv (för D17+ & H50+) och 3 varv (för H17+) på "The Loop". Start vid banans längsta punkt varje varv. För Vid målgången av varje varv delas 20 poäng ut till klassettan, 17p till tvåan, 15p till trean, 10p till fyran, 9p till femman, 8p till sexan o.s.v.. (För D17+ och H50+ gäller; 30p, 25p, 20p, 13p, 8p, 7p o.s.v.). De tre första i varje klass, efter första varvet, hamnar i en bergsget-pool och får starta 20 sekunder efter de övriga på nästkommande varv. Var och en av deltagarna lägger ihop sina poäng som man dels behöver för att få startposition i jaktstarten, men även som man får räkna med i etapp-resultatet.

3. Transport till jaktstarts starten (9,5 km)

4. Jaktstart, 10 km - 3 pool-starter, beroende på insamlade poäng från varvbanan.
1:an & 2:an går på 00.00
3:an, 4:an & 5:an går på 00:20
Resten går på 00:30

Exempel med "Estelle", med tjejklass som kör 2 varv: Estelle körde bra på varvbanan. Hon lyckades komma 2:a på första varvet, & 4:a på andra varvet (imponerande, då hon och 1:an & 3:an från första varvet tvingades starta 20 sek efter de övriga i klassen och hade mjölksyra upp till naveln). Följaktligen får Estelle 30 + 13 = 43 poäng totalt. Det visar sig att hon lyckats samla på sig mest poäng och alltså hamnar i första startpoolen på jaktstarten tillsammans med Olwa som kom 2:a totalt efter alla varvslingor. Tillsammans startar de 20 sekunder före Kajsa, Emma & Ebba som knep 3:e till 5:e platsen i sammanställningen från varvbanan. Resten startar 30 sek efter Estelle & Olwa. Tillägg: Om resten (i tredje poolen) är färre än (eller lika med) 2 personer i antal så startar dessa endast 25 sekunder efter Estelle & Olwa, alltså endast 5 sek efter trion (i andra poolen).

5. Målgång under tunneln, men med följande poängberäkning;
1:an - 60p
2:an - 50p
3:an - 45p
4:an - 42p
5:an - 40p
6:an - 39p
o.s.v

Forts. Exempel "Estelle"
Estelle lyckades ju få starta i pole position tillsammans med Olwa. Tillsammans lyckades de hålla bakomvarande ifrån sig och Estelle lyckades dessutom spurta ifrån Olwa i en spurt á la Wolmesjö. Estelle belönas följaktligen med imponerande 43 + 60 = 104 poäng från dagens etapp. En ny stjärna är född?

Vad blir din strategi på The Loop? Vad är ditt mål? Hur lyckas du fokusera rätt?

Vädret: För långtidsprognos kan du klicka här: YR.no Langtidsvarsel för Gbg. Även SMHI visar prognoser över 10 dagar i diagramform. Heltäckande klädsel inkl. cykelhanskar, lätt vindjacka och skoöverdrag är ändå högst lämpligt (ett tag till). Ett bra tips är också en buff att ha över nacken och blir det för varmt kan man faktiskt ta av sig den.

Värt att notera:  Det är som sagt tillåtet att bryta varvbanan och ändå köra jaktstarten, men då får hamnar man efter de "The Loop"-fullföljande i resultatlistan. Lägg följaktligen upp din strategi och genomför den så gott du kan. Ett riktigt gött träningspass garanteras.

Under helgen innan E5 var etappvärden på studiebesök hos en gigant inom cykelsverige: Hisingens CK. Med över 700 medlemmar tillhör man Sveriges största cykelklubbar. Snart har dem en medlem till för inte minst etappvärden och några till tidigare deltagare från GiroGbg kommer gå med som medlemmar i år. Man kan provträna med Hisingens CK 2-3 gånger för att känna efter först, men ett medlemskap kostar bara 250 kr och det är det väl värt.
Kolla gärna i deras introfolder här nedan för att dels lära dig mer om hur man cyklar rätt och kontaktinfo till klubben som mycket väl kan ses som ett nästa steg i alla GiroGbg'ares cykelframtid:


Tips, vett och etikett när det gäller cykling tillsammans!


Då det blir relativt mörkt på slutet skall ALLA förse sina landsvägscyklar med fungerande cykellyse och reflexer! Diodlyse räcker, men LED är ju alltid att rekommendera. Reflex-klistermärken (samt ringklocka, som skall finnas på cykeln enligt svensk lag) kommer finnas till den som önskar detta vid samlingen. Använd som vanligt hjälm och tänk alltid på att hålla trafikreglerna och hastighetsgränser!

Om någon vill arrangera en etapp på övrig vecka (se t.ex. att det saknas etapper flera veckor i juni nedan, eftersom jag (Karl) är lägerchef för ett juniorläger i Sälen då) så är det bara att höra av sig till karl@tiselius.se! Ju mer cykling ju bättre människa blir du!

Prel. datum för återstående och hittills föreslagna giro etapper under 2012:

Etapp 8 -  16:e maj

Etapp 9 - 23:e maj

Etapp 10 - 30:e maj

Etapp 11 - 13:e juni

Etapp 12 - 11:e juli

Etapp 13 - 18:e juli

Etapp 14 - 1:a augusti

Etapp 15 - 8:e augusti

(prel. endast onsdagar som gäller alltså)

Helgträning: Det erbjuds arrangerade helgträningar varje helg. Håll er gärna uppdaterade på GiroGbgs Facebookgrupp, här på bloggen eller på Hisingens CK's hemsida. Med de sistnämnda får man provträna 2-3 gånger gratis, innan man bör bli medlem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar