måndag 14 maj 2012

Inbjudan Etapp 8 - GiroGbg onsdagen den 16:a maj

Dags att köra tempo i "The King of the Castle! Åttonde etappen (av totalt c:a 15) i girot för amatörcyklister, kommer gå i ett gött tempo-tempo. Den som kommer längst söderut vinner =)

Samling: SportSpec vid (karta) kl 18:00. Avrull/Start sker kl. 18:10, så kom i tid eller cykla ikapp!

Anmälan: Dyk upp på plats eller anmäl och psyka i kommentarsfältet nedan. Det är alltid kul att ha lite koll på vilka som kommer. Man kan även anmäla sitt intresse i de event för etapperna som kommer upp i GiroGbg-grupp på Facebook.

Banan: "The Tempo" körs relativt rakt söderut (riktning Tjolöholms slott). Halvvägs (alltså efter 70 min i detta fallet), vänder man samma väg tillbaka å försöker vara först över mål.
  För utskrift: 120516 E8.pdf

Vädret: För långtidsprognos kan du klicka här: YR.no Langtidsvarsel för Gbg. Heltäckande- & vattenavstötande klädsel och glasögon rekommenderas för denna etappen. 

Upplägg: Starten går och då har man 70 minuter på sig att köra så långt ner söderut (med siktet på Tjolöholms slott) som möjligt. Den som hinner längst eller först till Tjolöholms slott (nudda slottet gäller) vinner första delen av etappen o.s.v. Sen vänder vi på klacken och kör hemåt. Uppsamling sker i Anneberg. Därifrån fri fart till mållinje (övergångsställe) lagom innan backen upp till Kålleredsmotet (se markering på ridewithgps-karta). Spurtvinnare i respektive klass här alltså.

OBS: Har man tempostyre startar man 3 resp. 20 sek efter alla andra. Har man tempohjälm startar man  resp. 4 min resp. 30 sek efter alla andra.

Tjolöholms slott är målet för 8:e etappen av GiroGbg. Hinner någon ner på 70 min, innan det är dags att vända hem?
Poängberäkning blir som följer ggr 2;

1:an - 60p
2:an - 50p
3:an - 45p
4:an - 42p
5:an - 40p
6:an - 39p
o.s.v

Värt att notera:  Under helgen innan E5 var etappvärden på studiebesök hos en gigant inom cykelsverige: Hisingens CK. Med över 700 medlemmar tillhör man Sveriges största cykelklubbar. Snart har dem en medlem till för inte minst etappvärden och några till tidigare deltagare från GiroGbg kommer gå med som medlemmar i år. Man kan provträna med Hisingens CK 2-3 gånger för att känna efter först, men ett medlemskap kostar bara 250 kr och det är det väl värt.

Kolla gärna i deras introfolder här nedan för att dels lära dig mer om hur man cyklar rätt och kontaktinfo till klubben som mycket väl kan ses som ett nästa steg i alla GiroGbg'ares cykelframtid:


Tips, vett och etikett när det gäller cykling tillsammans!


Då det blir relativt mörkt på slutet skall ALLA förse sina landsvägscyklar med fungerande cykellyse och reflexer! Diodlyse räcker, men LED är ju alltid att rekommendera. Reflex-klistermärken (samt ringklocka, som skall finnas på cykeln enligt svensk lag) kommer finnas till den som önskar detta vid samlingen. Använd som vanligt hjälm och tänk alltid på att hålla trafikreglerna och hastighetsgränser!

Om någon vill arrangera en etapp på övrig vecka (se t.ex. att det saknas etapper flera veckor i juni nedan, eftersom jag (Karl) är lägerchef för ett juniorläger i Sälen då) så är det bara att höra av sig till karl@tiselius.se! Ju mer cykling ju bättre människa blir du!

Prel. datum för återstående och hittills föreslagna giro etapper under 2012:

Etapp 9 - 23:e maj

Etapp 10 - 30:e maj

Etapp 11 - 13:e juni

Etapp 12 - 11:e juli

Etapp 13 - 18:e juli

Etapp 14 - 1:a augusti

Etapp 15 - 8:e augusti

(prel. endast onsdagar som gäller alltså)

Helgträning: Det erbjuds arrangerade helgträningar varje helg. Håll er gärna uppdaterade på GiroGbgs Facebookgrupp, här på bloggen eller på Hisingens CK's hemsida. Med de sistnämnda får man provträna 2-3 gånger gratis, innan man bör bli medlem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar