måndag 6 augusti 2012

Rapport från 14:e etappen av GiroGbg

Den näst sista etappen avgjordes i fint uppklarnande väder och det bjöds på fina backar, ryck och (följaktligen) pulshöjningar i denna den andra "The Climb". GiroGbg 2012-ansvarige Karl hade triathlonträning på schemat så etappvärds-ansvaret axlade Emil Backlund, som här även printat ner en förklarande Race Report;
 
En skara på 7 cyklister som drogs sig ut på onsdagen för att fights den backigaste banan i giro. Med 1517 höjdmeter på 64,4 km så hinner det flesta få lite känningar.

Efter Mölnlycke så startade vi med en tempo sträcka för att bestämma lag för team körningen. Peter och Ola körde snabbast med ungefär ca 20 sekunders marginal till Emil och Martin.

Följande team delades in:

   * Malin och Magnus
   * Martin, Emil och Fredrik
   * Ola och Petter

Team Malin gick ut först med ett lagom försprång, därefter team Martin. 20 sekunder senare startade Ola och Peter. Vi vändningen i backen som kunde man se att Ola och Peter hade plockat in lite, men det mesta av det verkade komma från ett bra tempo i backen. Team Martin försökte ligga på platten innan den långa backen. Väl i den långa backen så blev Fredrik tvungen att släppa. Men även om Team Martin låg på så att Fredrik blev tvungen att släppa så gick det ännu snabbare i längre ner i backen. Så fort att Ola inte kunde följa med Peter. När Emil och Martin har tagit sig upp för backen så ser de vid en blick bak att Peter nästa är ikapp!

Emil och Martin inser snabbt att det är bästa att köra på så att Peter in kan komma ikapp. Under ett par kilometer så kämpar Peter på väldigt bra och håller avståndet som var på toppen av backen. Men efter ett tag blir det för mycket för Peter. Team Martin kom dock aldrig ikapp Team Malin.

Efter att ha återhämtat sig lite så var det dags för backtempot. Här var det många som körde på bra men ingen kunde riktigt hota Emil som gått ut först. Placeringar i backen.

  1. Emil
  2. Ola
  3. Peter
  4. Martin
  5. Fredrik
  6. Magnus

Efter ytterligare några backar (Tahult och 20%-backen) så var det dags för det sista delmomentet. Beslut togs om att skippa jaktstart och köra gemensam start. Under sträckan mot mål kom det många ryck men det var aldrig någon som lyckades komma loss. Med ungefär 200 meter kvar till målet så låg cyklisterna 3 i bred, ingen som ville ligga först. Emil beslutar sig för att chansa och börjar spurta först, denna gång så går chansningen hem. Placering i mål:

  1. Emil
  2. Martin
  3. Fredrik
  4. Ola
  5. Peter
  6. Magnus

  1. Malin

Totalställning i GiroGbg 2012 hittills.

Mvh /Emil (t.v. i arkiv-bilden nedan)

Emil och Ola, arkivbild GiroGbg 2012. Foto: Karl Tiselius

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar