tisdag 7 augusti 2012

Inbjudan Etapp 15 + Prisutdelning - GiroGbg onsdagen, 8:e augusti

Varmt välkomna allihopa till den officiella avslutningen av GiroGbg 2012 nu på onsdag. Det är dags för le Grande Finale, 決賽, el Finito, المرحلة الاخيرة, Die Absluß des Giro, The Final stage!

Samling: SportSpec. Avrull/Start sker kl. 18:10, så kom i tid eller cykla ikapp! Parkeringsmöjligheter (för er som kommer med bil) finns ev. på SportSpec kundparkering eller i närheten.

Anmälan: Dyk upp på plats eller anmäl och psyka i kommentarsfältet nedan. Det är alltid kul att ha lite koll på vilka som kommer. Man kan även anmäla sitt intresse i de event för etapperna som kommer upp i GiroGbg-grupp på Facebook.

Banan: "The Final" körs som den 15:e (och officiellt sista) etappen av GiroGbg för säsongen 2012 och etappen som sådan innehåller en längre samkörning fram till Mölnycke, långspurt till Hällesåker, med en sväng västerut dessförinnan och ett avslutande backpris vid Sisjön. Uppskattade sträckningar får avsluta denna fint genomförda säsong alltså, som vanligt finns det avkortningsmöjligheter och som avslutning blir det energipåfyllning och prisutdelning för GiroGbg-totalen vid Örngatan 1F i Krokslätt!

Karta & banprofi:
http://ridewithgps.com/routes/1544776
För utskrift:

Upplägg: Vi sällskapsåker längre delen av etappen. Möjlighet att trycka på lite här å var ges självklart för dem som vill det. Sen trampar vi vidare och genomför den stora långlopp/långspurten till Hällesåker (max 100 poäng). Se karta för exakt bansträckning (runt västerut innan målgången)! Därefter trampar vi vidare till Sisjön och genomför (det kanske avgörande) backracet upp till Sisjöns badplats (max 20 poäng).

Poängfördelning långlopp:
1. 100p
2. 80p
3. 60p
4. 50p
5. 45p
6. 40p
7. 36p
8. 32p
9. 29p
10. 26p
11. 24p
12. 22p
13. 20p
14. 18p
15. 16p
16. 15p
...osv. till
30. 1p

Backracet ger:
1. 20p
2. 15p
3. 12p
4. 10p
5. 9p
...osv. till
13. 1p

Maxpoäng: 120

Prisutdelning: Efter genomförd etapp blir det prisutdelning för slutställningen i GiroGbg under 2012. Prel. tid för prisutdelning är kl. 20:30 och det blir utanför Örngatan 1F. Det kommer även bjudas på energi av dess finaste slag och trevligt race-mingel.

Vandringspokal samt topp-3-pokaler till 17+ klasserna, samt guldpokal i H50+!
Vädret: För långtidsprognos kan du klicka här: YR.no Langtidsvarsel för Gbg. Även SMHI visar prognoser över 10 dagar i diagramform

Värt att notera: Etappen går delvis inne i mer trafikerat område, men om vi bara håller oss till trafikreglerna så ska detta inte vara något som helst problem. 
Lägg upp din strategi och genomför den så gott du kan. Ett riktigt gött träningspass garanteras.
Det finns pump hos SportSpec tillgänglig före kl. 18.00.

Det är nolltolerans på illavarslande från vår sida under tiden vi cyklar. Den 9:e etappen kom en idot till busschaufför och prejade oss, vars galenskap är svårt att förebygga. Men vi ska göra vad vi kan! T.ex. ropa, signalera och på lämpligt sätt informera varandra om allt som är värt att nämna runtomkring oss. För att lyckas hålla antalet olyckor och skador nere så läser alla som vill deltaga noga igenom nedanstående broschyr från Hisingens CK. Med över 700 medlemmar tillhör man Sveriges största cykelklubbar och har riktigt bra koll på hur man cyklar (inte minst i grupp). Man kan provträna med Hisingens CK 2-3 gånger för att känna efter först, men ett medlemskap kostar bara 250 kr och det är det väl värt.

Lär dig mer om hur man cyklar rätt och hitta kontaktinfo till klubben, som mycket väl kan ses som ett nästa steg i alla GiroGbg'ares cykelframtid, här nedan (klicka på bilden för att se den större):

Tips, vett och etikett när det gäller cykling tillsammans!
Om någon vill arrangera en etapp under hösten så är det fritt fram! Ju mer cykling ju bättre människa blir du!

Helgträning: Det erbjuds arrangerade helgträningar varje helg. Håll er gärna uppdaterade på GiroGbgs Facebookgrupp, här på bloggen eller på Hisingens CK's hemsida. Med de sistnämnda får man provträna 2-3 gånger gratis, innan man bör bli medlem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar