torsdag 9 augusti 2012

Rapport från 15:e etappen av GiroGbg + Prisutdelning

Så var då 15 etapper av GiroGbg avklarade och den officiella totalställningen för den här säsongen är klar. Denna, den officiellt sista etappen, avgjordes i ett rasande tempo och med solsken över blöta vägar och följaktligen syrerik luft. En värdig avslutning på säsongen helt enkelt. Marcus Millegård gästade återigen girot och var en cykellängd ifrån att avsluta sin idrottskarriär.

"The Final" genomfördes som en rejäl långkörare med fri fart och ett avslutande backrace som en form av "sista chansen" (att skrapa ihop några till poäng). Till dagens etapp, och samlingen vid SportSpec, tog sig Ola, Calle, Marcus, Magnus (af), Mikael och så jag då. Micke körde på sin mtb och jag själv glänste på min modifierade racer som nu har formen av en tempohoj. Marcus fnyste lite lätt åt Micke som kom på mtb och skall enligt säkra källor sagt något i stil med: "får jag stryk av Micke så slutar jag med all idrott, what so ever". 18:10 rullade vi iväg och uppvärmningen till Mölnycke, fyllde sitt syfte direkt...för uppvärmda blev vi alla.

Taggade och klara för start i Mölnycke: Magnus, Ola, Karl, Micke, Calle & Marcus!
Starten gick för långloppet och det tog som vanligt inte lång tid innan Marcus ställde sig upp i backen å tryckte till. Alla utom jag själv orkade hänga med uppför. Väl på mer plattare mark (på Benarebyvägen) så fick jag upp farten och swichade förbi bergsgetterna i 40 km/h. Ola och Magnus hängde på och det vart en lucka ner till Marcus och Micke som dock hämtade in tät-trion i nästföljande backe. Ner mot Hällesåker var det lite blött så samtliga fick ta det "lite lugnt" i högerkurvan. Se bana här.

Det var rejält hög fart och i varje backe tryckte Marcus på mer eller mindre, vilket tröttade ut samtliga. Hade det funnits ett så hade han utan tvekat belönats med etappens offensiva pris. Dock visade det sig att han i och med sina ryck brände lite för mycket för att kunna hänga med Magnus som visade sig absolut starkast med 500 meter kvar. Hans långspurt räckte till 100 friska poäng. Ola gled in som ohotad tvåa och Marcus, som tidigare fnyst åt Micke på sin mtb, klarade med en cykellängs avstånd att hålla sig ifrån densamme. Marcus 3:a och Micke 4:a alltså. Karl och Calle rullade in över mållinjen strax där efter.

Väl återhämtade (framförallt Ola som verkligen fick känna på sitt max för dagen) rullade vi upp till Sisjön, i rejäl fart, för att avgöra "sista chansen". Ett backrace på knappt 2 km och alla var taggade då startskottet gick. Återigen tryckte Marcus på rejält, men lyckades inte hänga av sig övriga, förutom då Micke som nu började tänka på refrängen. Ola sa tack och gonatt i halva backen, men kom sen ändå tillbaka i tät med 1 km kvar. Magnus, med sina Cavendish-muskelfibrer, tryckte till och knep även här förstaplatsen före Ola. Marcus var strax efter och Karl rullade in på Sisjöns badplats parkering som 4:a, strax före Micke.

Därefter rullade vi alla hemåt och träffade Malin, Stefan och Malin, som alla tagit sig direkt till prisutdelningen. Prisutdelningen blev kort men ändå betydelsefull och med glada miner belönades de främsta i från säsongen som gott. Saknades på prisutdelningen gjorde tyvärr Nina Wolmesjö, Richard Brankell och Rachel Engeler, men de får sina pokaler i efterhand.

Stolta och starka totalsegrare i GiroGbg 2012: Calle, Malin & Emil

Richard (ej med på bild) 3:a, Emil 1:a & Ola 3:a! Weeeii!!
Calle segrade i H50+ och till nästa år ryktas det om nya däck och H17+ deltagande!
Säsongspokaler och vandringspokaler för GiroGbg uppradade! Seriöst ska det vara!

Tack för allas deltagandes goa närvaro under säsongen och fortsätt cykla Å glöm inte;

"Högre fart, på cykel, ger ökad balans i livet"

/Karl Tiselius, 2012
Totalställning i GiroGbg 2012

1 kommentar:

  1. Stort TACK Karl för ett grymt bra och välarrangerat Giro!!! Tyvärr har jag inte haft möjlighet att försvara min ledning de senaste etapperna men genom att läsa rapporterna känns det nästan som att vara med. Och grattis Emil!

    SvaraRadera