torsdag 1 mars 2012

Välkommen till GiroGbg

Girot ligger inte längre ner
Med hjälp av asfalterade vägar i Göteborg med omnejd, likasinnade cykelamatörer och ett roligt upplägg hoppas vi locka till oss såväl gamla som nya deltagare i denna roliga träningsform. Så leta fram en cykel och häng med!

Program för GiroGbg
Enligt tradition går GiroGbg av stapeln på onsdagar. Vårsäsongen består av minst 10 etapper och förhoppningsvis fortsätter Girot även på sommaren/hösten! Etapperna är c:a 1-2 timmar långa. Poängberäkningen kan vara lite olika utformade och de olika etapperna i sig kan t.ex. innehålla moment med bonussekunder och/eller bonuspoäng och följaktligen avslutande omstarter i "jaktstarts"-form.

Eventuella framtida år med GiroGbg bestämmer vi senare med hänsyn till dopingavstängningar, TV-bolags intresse m.m

Under åren som kommer siktar vi följaktligen på 15 etapper (totalt/år) och oftast är det en slutgiltig poängfördelningen är som ser ut nått i den här stilen:

Nytt för 2012: Vandringspris!
1. 100p
2. 80p
3. 60p
4. 50p
5. 45p
6. 40p
7. 36p
8. 32p
9. 29p
10. 26p
11. 24p
12. 22p
13. 20p
14. 18p
15. 16p
16. 15p
...osv. till
30. 1p

Deltagarna kommer få räkna sina 5 bästa etappresultat under året och vinnaren får inte bara ära och berömmelse, utan även ett vandringspris

Alla ska med och säkerhet & hälsa före allt.
Tanken med GiroGbg är att många ska kunna vara med och cykla. I de fall då det finns "olika snabba" amatörcyklister med kan detta lösas enkelt genom att den som är starkast drar klungan oftare. Dessutom finns eventuellt möjligheter att dela upp deltagarna i mindre grupper. Man idrottar inte om man har en infektion eller skada som påverkar kroppen negativt vid fysisk ansträngning. Som ansvarsfulla idrottare tar vi avslutningsvis alltid ett gemensamt ansvar när vi idrottar på detta sättet. Vi använder hjälm och följer självklart trafikreglerna. Hisingens CK har även bra tips i sin folder som vi självklart följer även i GiroGbg:Deltagande i GiroGbg är gratis
Det är självklart gratis att åka delta i GiroGbg! Alla wannabe-cyklister är välkomna; tjejer och killar! Det räcker gott med kostnaderna för cyklingen som den underbara prylsport det ändå är.

GiroGbg - en kort tillbakablick
Göteborgaren Marcus Millegård, numera boendes och elitsatsande i norska orienteringselit-klubben Halden SK (läs mer om övergången i ha-halden.no här), startade upp Giro Göteborg för mer än 5 år sedan.
Marcus Millegård, idéskaparen av GiroGbg, styr nu upp Saab Technologies ifrån Halden
Flera lyckade säsonger och etapper genomfördes, med flera olika (främst orienterare) amatör-cyklister som deltagare. För att citera Marcus (se första inlägget (längst ner), från april, på den tidigare bloggen: girogbg.blogg.se)
"Giro Göteborg är tänkt som en cykeltävling för wannabe-cyklister. Alla utom proffs är välkomna. Tanken är en serie med 6-10 tävlingar om året med någon sorts poängberäkning. Tävlingarna kan vara olika utformade, t.ex. linjelopp, tempololopp, bergstempo m.m. Tyck gärna till om din åsikt!"

2012 tog Karl Tiselius över ansvaret för 

Stay tuned, be active & spread the word!
Var gärna med och arrangera och tyck till om GiroGbg! Sätt nu igång att sprida nyheten att GiroGbg sätter igång och att det blir riktigt skoj att cykelträna ihop! Vi finns ju även aktiva på Facebook.

GiroGbg för amatörcyklister är gratis och passar många! Hjälp till att tipsa andra & ta med vänner!

4 kommentarer:

 1. Klockrent karl!
  Jag är med!

  SvaraRadera
 2. Har en fråga till tävlingsledningen. Hur ställer sig denna till tempostyre och kommer några tempoetapper??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla får vara med å bestämma (nya) regler inför 2012, men sedan tidigare år har det inte varit önskvärt med för hypad utrustning.
   Tempostyre är följaktligen endast tillåtet (att använda) då det blir tempoetapper, men det blir det inte förens senare. Dock helt okej med det på gemensamma träningen på onsdag! Då får man testa allt material man vill.

   Radera
 3. Tack Karl för en perfekt genomförd första etapp.

  Magnus, siste man i 17+, tackar

  SvaraRadera