söndag 11 mars 2012

Reportage från (första) tjuvträningen 11 mars

Idag körde några av oss ett legendariskt cykelpass. Det för först tänkt som en liten sväng för att "få igång materialet" och testa cykeln. Cykelträningen var utannonserad som en form av kort "tjuvträning" med c:a 4 mil att cykla igenom, men av förståeliga skäl blev dagens tjuvträning lite längre än planerat. Det var helt enkelt underbart att cykla långt och länge idag.

Klockan 10:00 samlades 6 stycken entusiaster på Tempo i Skatås som planerat. Erik Staxäng, Jens Thorild, Ola Stenbeck, Jens Kjellerup & Rachel Engeler. Rachel hängde med oss lite mer fartglada killar till Jonsered-backen och släppte därefter på egen önskan sällskapet, då de flesta satte full fart á la "kor på första grönbetet" i c:a 100 meter stigning. Hon körde ändå över 4 mil och det imponerar. Riktigt kul att ha med tjejen när jag är ute å tränar, men roligare vore ju om fler tjejer får upp ögonen för denna underbara sport!

Den planerade sträckningen som var måttliga 38 km. Finns även på bättre länk här

Triss i cykelamatörer (Ola, Jens & Erik) fastnar på fartkamera innan Billdal.
Rundan (som vi andra körde) blev sen bara längre och längre...c:a 10 mil till slut. På mobilfotot ovan syns ju 3 personer. En bit före var passets vägvisare, multisportaren Jens Thorild, som likt så många gånger tidigare gjorde sina små ryck ibland. Detta trots att han var tydlig med att ett långpass borde köras i lugnt fint tempo. Eller för att citera hans fråga till mig från igår: "Vad är det som gäller imorgon? Är det lugn distans på racer eller är det "nybörjarträning" dvs hårdkörning o se hur många som orkar hänga med hela varvet". Haha, det märktes dock att han har rutin och lokalkännedom. När en vanlig människa kanske skulle svänga in på närmsta vägen hem eller åtminstone köra rakt på föreslår Jens att man ska svänga bort från riktningar mot Göteborg. Detta fenomen kan man även se i den slutliga gps-rutten som blev ett minnesvärt resultat från 4-timmarspasset. Plus-träning i dubbelbemärkelse.

Plusträning i dubbel bemärkelse. Istället för de planerade 4 milen, blev det 10.

Tillhörande diagram över höjd & (något utjämnad) hastighet under de 10 milen.

Ibland var tempot uppe på 40 km/h, men ibland stod vi alla och pausade vid nån kiosk. Det är skönt att ha så för de som vill köra riktigt hårt har fri väg å smacka på å sen vänta in övriga. Nästa helg kör vi tjuvträning igen och då hoppas vi vara fler! Alla med lite muskelmassa och amatörambitioner i cykling är välkomna!

Ju fler som cyklar tillsammans, ju roligare blir det! Våga testa!

Länkar:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar