torsdag 29 mars 2012

Inbjudan Etapp 2 - GiroGbg 4 april

Första etappen vart en dundersuccé, med många goa amatörcyklister som deltog! Mer om den etappen kan man läsa om i föregående inlägg. Nu rullar girot vidare med nästa etapp: "The Speed-up"!

Samling: Parkeringen vid Delsjöns södra spets kl 17:50 onsdag 4/4. Avrull/Start sker kl. 18:00 sharp, så kom i tid eller cykla ikapp!
OBS: Tiden! Detta för att hinna innan det blir helt mörkt. Framöver kommer samling resp.  start ske kl. 18.00 & 18.10, främst med tanke på att många deltagare studerar och/eller jobbar å står i på vardagarna.
Det är typiskt att det finns tidtagare, men ingen tidgivare /H.Walters
Anmälan: Dyk upp på plats eller anmäl och psyka i kommentarsfältet nedan.

Banan: Nytt för GiroGbg: 2 banor! En kortare (46,5 km) och en längre (59 km)

Lagom lång: 46,5 km, är tänkt för D17+ & H50+, samt övriga som vill köra kortar!
  Körs förslagsvis i 25 km/h tempo
  För utskrift: 120404 E2 46,5km.pdf

OBS: Om man som H17+ deltagare vill köra den korta varianten får man självklart göra det, men får då poäng i fallande ordning efter sista H17+ deltagaren som genomfört den långa banan.

Lite längre: 59,1 km, är tänkt för H17+, samt övriga som vill köra längre!
  Snittas förslagsvis i 30 km/h tempo
  För utskrift: 120404 E2 59km.pdf
 
OBS: Om man som deltagare i annan åldersklass vill den långa varianten får man självklart göra det, men får då poäng i fallande ordning efter personer i sin klass på korta banan. Dessutom bör man vara beredd på att tempot är riktigt högt. För den skull inte sagt att det inte är möjligt. Du väljer och bedömer själv hur du vill köra.

Vädret: Arrangören har självfallet beställt fint väder till även andra etappen av GiroGbg, men heltäckande och funktionella kläder rekommenderas. Vantar, vindjacka och skoöverdrag är högst lämpligt. Ett bra tips är också en buff att ha över nacken. För långtidsprognos kan du klicka här: YR.no Langtidsvarsel för Gbg

Upplägg: Gemensam start, vi åker större delen av etappen ihop och det är fritt fram för den som vill ha mer träning att gå upp och dra längst fram å göra små tokryck för skojs skull. Vi försöker att inte vara fler än två i bredd mer än nödvändig. Denna etapp är upplagd så att man efter knappt en tredjedel av loppet får möjligheten att spänna musklerna lite extra och leverera i en rejäl backe där det även delas ut bonuspoäng till de tre snabbaste till banans högsta punkt (OBS: Gäller alltså endast långa banan). Då det återstår drygt 15 km släpps farten slutligen helt fri igen och det är först i mål som gäller.

Vem vinner bergspriset i E2?
H17+ kör alltså i samlad trupp till Jonsered. Fältet släpps efter avtagsvägen i Jonsered lös fram till bergspriset. Den andra etappens bergspris hägrar 6 km och 120 höjdmeter upp längs Härkeshultsvägen. Rundan körs alltså "medurs". Jag (Karl, etappvärd) förklarar mer detaljerat innan vi sticker iväg om nått är oklart. Studera gärna kartan (se länk ovan) i förväg. Den kortare banan, tänkt för D17+ och H50+ genar ner till Landvetter från Öjersjö. Vi klargör även mållinjen (90 graders vinkel från första tunnelfundamentet på höger sida i åkriktningen på väg mot mål) när vi cyklar förbi den (se karta, där banan överlappar). Poängberäkning för såväl tjej- som killklassen är som sig bör (med undantaget för 10, 5 & 3 bonuspoäng för bergspriset i H17+ klassen). "Fri fart" gäller i samtliga klasser från Hällesåker, när vi passerar övergångsstället vid busshållsplatsen (se karta). Som vanligt är det slutplacering i mål som gäller. Etappsegraren belönas med 100 poäng och därefter delas poäng ut i avtagande skala till de övriga. Ni kan hitta den kompletta poängfördelningen i det här (första) inlägget.

Värt att notera: Då det blir relativt mörkt på slutet skall ALLA förse sina landsvägscyklar med fungerande cykellyse! Diodlyse räcker, men LED är ju alltid att rekommendera. Använd som vanligt hjälm och tänk alltid på att hålla trafikreglerna och hastighetsgränser!

Tjuvträning: Det erbjuds arrangerade tjuvträningar varje helg. Håll er uppdaterade på denna blogg och om ni vill även på GiroGbgs Facebookgrupp.

Vi ses på två hjul i den goa vårsolen på Sveriges goa framsida!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar