onsdag 21 mars 2012

Inbjudan Etapp 1 - GiroGbg 28 mars

Samling: Parkeringen vid Delsjöns södra spets kl 17:40 onsdag 28/3. Avrull/Start sker kl. 17:45 sharp, så kom i tid eller cykla ikapp! 
OBS: Tiden! Detta för att hinna innan det blir helt mörkt (även om det sedan några dagar tidigare ställts om till sommartid). Framöver kommer start ske tidigast kl. 18.00, främst med tanke på att många deltagare studerar och/eller jobbar å står i på vardagarna.

Det är typiskt att det finns tidtagare, men ingen tidgivare /H.Walters
Anmälan: Dyk upp på plats eller anmäl och psyka i kommentarsfältet nedan.

Banan: 46,5 km, "The Lasso" designad för massspurt.
  För utskrift: Banor/120328 E1 46km.pdf
Vädergurun lovar strålande väder i Gbg

Vädret: Arrangören har självfallet beställt fint väder till första etappen av GiroGbg. Dock kommer ingen röd matta att rullas ut.

Upplägg: Gemensam start, vi åker större delen av etappen ihop och det är fritt fram för den som vill ha mer träning att gå upp och dra längst fram. Vi försöker att inte vara fler än två i bredd mer än nödvändig. Denna etapp är upplagd så att man efter knappt halva loppet får möjligheten att spänna musklerna lite extra och testa sig i backe. Därefter är det mest nedför och framförallt platt. Då det återstår drygt 10 km släpps farten slutligen helt fri igen och det är först i mål som gäller.

Vem kommer rycka bäst i tjejklassen?
Vi kör alltså i samlad trupp till först POI-punkten på kartan visar "fri fart". Fältet släpps efter kurvan lös för första gången. Den första etappens bergspris (Enervit 32% Protein Bar till första tjej och kille) hägrar 800 meter söderut och 52 meter högre upp. Rundan körs alltså "medurs". Jag (Karl, etappvärd) förklarar mer detaljerat innan vi sticker iväg om nått är oklart. Studera gärna kartan (se länk ovan) i förväg. Vi tittar ut mållinjen när vi cyklar förbi den (se karta, där banan överlappar). Poängberäkning för såväl tjej- som killklassen är som sig bör. Etappsegraren belönas med 100 poäng och därefter delas poäng ut i avtagande skala till de övriga. Ni kan hitta dem i det här (första) inlägget.

Efter målgång samlar vi in alla och cyklar tillbaka hem via samlingspunkten (de som vill).
Då det blir mörkt då vi kommer tillbaka till Göteborg skall alla ta med fungerande cykellyse! Använd som vanligt hjälm och tänk alltid på att hålla trafikreglerna och hastighetsgränser!

Tjuvträning: Det erbjuds arrangerade tjuvträningar varje helg. Håll er uppdaterade på denna blogg och om ni vill även på GiroGbgs Facebookgrupp.

Vi ses på två hjul i den goa vårvärmen på Sveriges goa framsida!!

12 kommentarer:

 1. Kommer också!

  SvaraRadera
 2. Emil Backlund21 mars 2012 22:41

  Kommer!

  SvaraRadera
 3. Kommer som draglok och uppdragare åt Tiselius.

  SvaraRadera
 4. Finns det en "Gubbklass 50+"? Jag kommer i vilket fall, på landsvägscykel den här gången.

  Calle B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gött å höra, varmt välkommen! Får du med dig fler 50+'are så fixar vi självklart en klass åt er om ni vill ha det. För "det viktigaste är ju inte å ha kul, utan det är ju egentligen att vinna sin klass ;)"

   Radera
 5. Jag och Stefan kommer! Och eventuellt en till. :)

  SvaraRadera
 6. Glad att det finns lätta växlar för tunga ben så jag kom hem efteråt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gött! Hoppas du kommer på 3:e etappen nu! Den kommer också kännas gött efteråt!

   Radera