lördag 1 juni 2013

Resultat Etapp 4


Verkar som det var bra fart i onsdags. Bra kört alla ni som var med! Total leder nu Niklas Sandberg följt Emil Backlund och Lars Nilsson på delade andraplats. Resultat och totalställning finnes längst ner i inlägget.

Rapport från Etapp 4 av John Kärrbrink

Etapp 4 var den ökända "The Climb", tydligen en av förra årets favoriter. Ingen av oss 5 som var med körde denna etapp förra året så en viss anspänning kändes i gruppen. En lätt uppvärmning bort till starten för tempo-etappen och väl där började baissandet i form av snack om förkylningar, sömnbrist och allergier ;-). Lars gick ut först, 30 sekunder senare startade Nicklas, och sen i tur och ordning John, Jesper och Erik. Då vi bara var 5 personer bestämde vi redan innan vi startade att vi istället skulle dela ut poäng för det individuella tempot och sen köra tilsammans bort till backracet, där nästa poäng skulle utdelas. Vi gjorde också så att det delades ut bonussekunder till 1:an (10sek) och 2:an (5sek) för både tempot och backracet. 

Vid mål längst ned vid foten av Benarebybacken visade det sig att Lars var starkast med tiden 10.23, Jesper två på tiden 10.39, Nicklas trea på tiden 10.47, John fyra på tiden 11.04 och Erik femma på tiden 11.12. Således 10 respektive 5 sekunder till Lars och Jesper.

Efter lite återhämtning blev det lagtempo i bra tempo bort till Landvetter, där laddningen inför backracet började. Efter att ha laddat med Enervit (vad annars?) så stack vi iväg. Avvaktande början och gruppen höll ihop hela vägen upp och en bit inpå Härkeshultsvägen. Helt plötsligt stack Lars iväg som ett spjut, och ingen annan hade styrkan att hänga på i explosionen. Efter det blev det en spännande avslutning där det ömsom lågs på rulle, och ömsom rycktes efter bästa förmåga. Efter att en viss osäkerhet om mållinjens placering infunnit sig så blev iaf resultatet att Nicklas knep andraplatsen och därmed 5 bonussekeunder. John kom trea, Erik fyra och Jesper femma.

Vi rullade vidare ned mot Partillevägen och efter viss tveksamhet bestämde vi oss för att Jaktstarten började när vi hade kört ett varv uppför 20%-backen (vilket var rätt tror jag och jag hade fel:-)). Hederspriset för först upp för Hultebackern vanns av Lars följt av John, Jesper, Nicklas och Erik. Dock inga poäng här utan äran fick räcka. Flera av oss konstaterade dock att det var den brantaste backen vi cyklat uppför. 

Direkt när vi rullade ned mot starten för jakstarten så kändes det hur tävlingsnerven kopplades på. Lars startade med 20 sekunders försprång, sedan startade Nicklas och Jesper 15 sekunder efter det och John och Erik startade 20 sek efter Lars. Starten gick och nästan direkt kom John och Erik ganska väntat ikapp Jesper och Nicklas, vilket gav en situation där en grupp om fyra jagade en ensam Lars längst fram. "Klungan" bestämde sig för att låta Lars svettas lite där framme innan vi klev ikapp, och i backen uppåt Råda skiljde det inte många meter. Därefter ökade Lars på lite grann, och i kombination med att klungan inte nyttjade farten tillräckligt bra utför så blev det genast en längre större lucka. Nu ökade gruppen tempot men vi kom ej ikapp så lätt som planerat. Paniken i gruppen spred sig vilket givetvis försämrade möjligheterna markant. I sista backen in mot mål så ökade Nicklas och Jesper farten då de kom fint fram ifrån rulle samt var starkare, och såg ut att gå om Lars med viss marginal, men Lars hittade extra krafter och håll ut och kom i mål som etta, en verkligt enastående prestation! Nicklas knäckte dock Jesper i spurten om andraplatsen precis bakom Lars. John kom fyra och Erik rullade in som femma.


Resultat


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar