lördag 25 maj 2013

Resultat Etapp 2 och 3 (Uppdaterad)

Här kommer en rapport med resultat för etapp 2 och 3.

Etapp 2

För etapp 2 så får jag citera Nina Wolmensjö eftersom jag själv inte var med.

Göteborg bjöd på sommarväder i andra etappen av girot. Bergsetappen vann premiär cyklisten Nicklas Sandeberg följt av John Kärrbrink och Jonas (??). Därefter körde vi lagtempo i den kuperade terrängen bort till Lerum. 5 km fri fart som visade sig vara 8 km slutade i en delad seger mellan Nicklas Sandeberg och Jonas, trea blev John Kärrbrink. Trötta ben stångades sedan i ett tempolopp i rak motvind. Detta vann Jonas överlägset följt av John och Nicklas Sandeberg. I glidet blev resultatet Jonas höjt sv Martin och sedan Nicklas Sandeberg.

Resultatet för etapp 2 var följande för H17:

1. Jonas Nilsson
2. Niklas Sandberg
3. John Kärrbrink
4. Martin Wildheim

I D17 klassen så tog Nina full pott.

Fullständigt resultat med poäng för del olika del momenten.
Resultat Etapp 2

Etapp 3

Etapp 3 så kördes en varvbana i Pixbo. Efter ett rekognoseringsvarv så var det direkt på med fri fart. Redan under första varvet så var det många som testade att gå på i sista backen. Ut på andra varvet så märktes det att det började närma sig bergspris. När väl stigningen började så var det många som visade sig starka. Men i den brantaste delen så fick Lars Nilsson ett försprång på ca 5 meter som han sedan lyckades hålla hela vägen till toppen.

Efter att ha pustat ut och låtit alla samlas ihop så fortsatte det med två varv till av fri fart på väg mot mål. Kort  efter start av fjärde varvet så var det spurtpris. Även här var Lars starkast följt av Anders och där efter Martin.

Utan stopp så fortsatte det att köras även om farten inte var så högt. Vid stigningen för nästa sista gången så fick Emil Backlund ett försprång och valde att försöka gå själv. Gruppen bakom organiserade sig inte tillräckligt fort och Emil kunde ta sig i mål först. Tvåa i mål var Lars tätt följt av John därefter kom Martin på fjärde plats, Nicklas på femte plats och Emil Nagy sjätte.

Fullständigt resultat med poäng för del olika del momenten.
Resultat Etapp 3


Totalställning efter Etapp 3

I H17 klassen leder Emil Backlund på 225 poäng följt av John Kärrbrink på 155 och Nicklas Sandberg på 150. I D17 leder Nina Wolmensjö på 240 poäng. 2 kommentarer:

  1. Jonas Nilsson... Vill inte vara petig men resultatet på etapp 2 blev lite tokigt i poängräkningen, Jag delade segern på fri fart..

    SvaraRadera
  2. John Kärrbrink25 maj 2013 17:58

    Stämmer. Jag var trea på fri fart på etapp 2. Jonas delade segern med Nicklas..

    SvaraRadera