söndag 28 april 2013

Rapport från Etapp1 av GiroGbg 2013


Här kommer en lite sen rapport av årets första etapp. 

Vi var 7 tappra cyklister som gav oss ut på den första etappen som skulle bli en blöt historia. Det första ca 2 milen kördes i gemensamt men väl nere på Hällesåkersvägen så började tempot skruvas upp. När vi kom passerade Eskilsby skylten så var det inte långt kvar till årets första bergssprint. Här gav Emil på ett ryck, jagandes efter bra Strava tid (se segment), som stod sig hela vägen. Därefter kom Martin och Glenn hyfsat tätt följt av Jesper, Erik, Nina och Calle.


Efter att ha pustat ut lite så var det bästa att fortsätta. Stod man stilla länge så blev det väldigt kallt.. Efter att ha kört gemensamt förbi Landvetter så var det dags att slåss om årets första etapp. Farten drogs upp och det turades om att dra. Halvvägs till målet så fick Erik problem med kedjan, vilket alla utom Emil märkte/hörde. Vinden log på bra och det var svårt att höra när de andra skrek. Väl i mål så fick jag (Emil) veta vad som hade hänt, och det kändes ju lite dumt att jag hade kört på när alla andra väntat.

Hur som helst så kom vi i mål i följande ordning.
  1. Emil 
  2. Martin
  3. Nina
  4. Glenn
  5. Jesper
  6. Erik
  7. Calle
För att kompensera för de som väntade så har jag lagt 10 hederspoäng till Martin, Nina, Glenn och Jesper.


Etappresultat Etapp1
Totalställning

Eftersom nästa onsdag är 1 maj så kommer vi vänta en vecka med att köra etapp 2. För de som är sugna på att träna under dagen så rekommenderar man skriver i Facebook gruppen. Nina har redan skrivit att hon tänkt köra..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar