lördag 2 juni 2012

Rapport från 10:e etappen av GiroGbg

Det sägs ju att "tiden går fort när man har roligt" och vi har redan genomfört 10 stycken etapper i GiroGbg under 2012! Alltså har vi haft roligt. Prel. 5 etapper kvar och nu hoppas jag som arrangör att fler tar chansen att vara med under sommaren! Som lite reklam kommer här en rapport från den 10:e etappen som hette "The Climb" och innebar en rejäl utmaning även för den vältränade amatörcyklisten. Observera även att det prel. inte är någon arrangör för någon etapp nästa vecka, men att om ni vill arrangera så är det fritt fram. Kontakta i så fall mig! Notera gärna regeländringar för totalen längst ner i detta inlägg.


Med över 1500 höjdmeter och sträckning på 64 km är The Climb en riktigt bra träning!
Ett troget sällskap på 16 lårmuskler (8 personer) trampade strax efter kl. 18 iväg mot Mölnlycke. upplägget för etappen var multipelt och som ett första delmoment skulle man ta sig från Mölnlycke till Hällesåker på kortast möjliga tid (med c:a ½ min startmellanrum). Malin och Calle startade först och höll bra tryck hela vägen. Som ensamma deltagare i sina respektive klasser kunde de ändå ligga å pressa varandra lite i detta delmoment. I H17+ klassen tog Erik, Emil och Magnus (af P.) i lite mer än Ola, Karl och Magnus (G.).

Följaktligen bildade Erik, Emil och Magnus (af P.) ett jagande team till nästa delmoment, för i nästföljande delmoment (c:a 15 km teamkörning till där vägen går under bron för Rv. 40) arrangerades det så att Calle, Malin och Magnus (G.) fick köra i team med en mindre backe på agendan. Emil och Karl startade ihop och fick 1 minuts försprång på det snabbaste teamet. Uppgiften var alltså att teamköra och få fram en i laget att först korsa målgången under bron. Calle, Malin och Magnus (G) höll undan för bakomvarande, Ola lyckades hålla undan från en vilt spurtande Emil och de övriga rullade sen sakta in under bron...utom då Magnus (af P.) som inte bara hade fått kramp ganska tidigt i teamkörningen och följaktligen sagt till Emil och Erik att jaga ikapp själva utan även, i sin ensamhet, missade en avtagsväg mot Landvetter i Eskilsby och istället fick ta ett yttervarv runt Landvetter Flygplats. Efter lite kommunikation med mobiler så var gruppen lite senare återställd och efter juryns överläggande så tilldelades ändå samtliga 3 lags deltagare 10 poäng för väl genomförd teamkörning.

Dessförinnan hann backracet avgöras och som vanligt visade sig Erik starkast. Övriga poäng delades ut enligt resultatlistan nedan visar. Utöver backen upp från Tahult var även 20%-backen en rejäl utmaning för deltagarna. Riktigt kul att prova på den backen och den är sannerligen brant!!

Väl tillbaka nere på Gamla Boråsvägen igen var det så dags för fri fart och långspurt igen. Då det blev högt tempo direkt från start blev det snabbt ett långt band där även Malin hängde med H17+ grabbarna i det höga tempot. Ett snitt på över 35 km/h hintar om vilken nivå som krävs för att hänga med. Väl framme i Mölnlycke börjades det dras och ryckas i täten. Efter Mölnlycke gjorde jag själv ett försök att rycka med en långspurt, men kroppen ville inte lika mycket som huvudet och den 50 meters-lucka jag hade fått med 1 km kvar till mål vart strax därpå inhämtad, med 400 meter kvar var det istället Magnus (af G.) som satte in en betydligt bättre spurt. Med ½ meters marginal lyckades hann hålla Emil bakom sig och därefter rullade Erik, Ola & jag själv in över mållinjen. Malin lyckades knåda till Magnus i spurten och Calle trampade starkt i mål strax därefter.

Bra kämpat allihopa och vilken fin etapp det vart! Gissar att det kändes i benen för samtliga.

Totalställning i GiroGbg 2012 hittills.

OBS: En nyinsatt regeländring medför att man endast får räkna 5 tävlingar i totalen. Detta för att få med fler i kampen om topplaceringarna i totalen, men man kan ju alltid kämpa för att höja sina sämsta-resultat om man nu kör fler än 5 etapper! 6:e bästa etapp resultat (och så vidare för en deltagare som deltar fler än 6 gånger) räknas alltså bort från den totala poängen, MEN kan komma att räknas som avgörande om man vid 5 räknade etapper har samma poäng som någon annan. DESSUTOM har en konsekvent regel införts som säger att man förvisso kan få mer än 100 poäng (om man tar bonuspoäng t.ex.) på en etapp, men för att det ska bli enhetligt i totalen så kan max 100 poäng per etapp räknas in där.
Eventuella klagomål på detta skickas till granskningsnamnden@girogbg.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar