lördag 8 juni 2013

Resultat Etapp 5

Här kommer resultat från etapp skrivet av Erik Staxäng. Är lite pressade med ex-jobb just nu så totalställning kommer senare. 

En inte alltför stor men taggad skara gav sig ut på girots femte etapp. 
Tidigt kunde vi konstatera att vädret var perfekt, strålande sol och alldeles lagom temperatur. Enda nackdelen var väl en viss motvind på vår väg söderut men vi kunde ändå nöjt konstatera att vi kommer kunna rulla lätt hemåt sedan. 

När vi närmar oss Gräggered är Magnus på oss flera gånger och undrar, har den fria farten farten börjat ännu. Inte långt därefter smäller det också mycket riktigt till, Magnus visar på att cykelträningen med Sävedalen har gett resultat och ger sig ut på en utbrytning. Den lilla klungan håller sig dock lugn och Magnus är snart infångad och får fina lovord för att jan sätter färg på etappen. Vi rullar vidare i samlad trupp. 

När det återstår 5 km till Bergspriset börjar det bli oro i leden. Det dröjer inte länge innan John ger sig iväg på en utbrytning. Trots att han inte får med sig någon väljer han att tugga på i det svaga motlutet Hällingsjön. Till slut vågar inte Erik hålla sig längre utan segar sig ifrån klungan och tar upp jakten på John. Någon km innan backen är Erik och John samlade och hjälps åt med att hålla farten mot klungan som nu börjar jaga, dock för sent ska det visa sig. Istället blir det en kamp mellan John och Erik upp för backen. John börjar med ett ryck i första branten och Erik får bita sig fast för att hänga på. När det flackar ut innan sista motlutet ger sig Erik på ett ryck och John orkar då inte svara. 
Erik kammar hem Bergspriset, John håller andraplatsen och får därmed betalt för sin utbrytning. Mikael kämpar sig upp på tredje plats tätt följd av Peter medans Magnus rullar in som femma med lite pedalproblem. 

1) Erik Staxäng, 20 p
2) John Kärrbrink, 15 p
3) Mikael Lundbäck, 12 p
4) Peter Mx, 10 p
5) Magnus Gustavsson, 9 p

När vi pustat ut bestämmer vi oss för att köra ett hårt lagtempo hela vägen ner till Anneberg. Vi sätter upp ett högt tempo och skulle tro att vi lyckas snitta omkring 37 km/h. Det är riktigt fin lagkörning med korta förningar, riktigt kul! Rätt så trötta når vi Anneberg där Erik passande nog får punktering och vi hinner därmed pusta ut ordentligt innan vi beger oss mot Lindome. 

Väl vid Lindome C blir det återigen fri fart till målet strax efter Husvagns Svenssons i kållered. Erik ligger längst fram och luskör men det är nu uppenbart att ingen vill ta kommandot och istället segar vi oss mot målet. Med en km kvar drar John upp tempot men det är inget ryck. Istället gör Erik en Fylking och rycker genom att vika av till den parallella cykelbanan. Ingen är riktigt med på noterna och Erik kan istället relativt kontrollerat nå målet och kamma hem dagens andra första plats. 
En hård spurtstrid vinns sedan av Peter med att halvt hjul före Magnus. Mikael rullar in som fyra och John rullar in som en mycket frustrerad femma. 

1) Erik Staxäng, 100 p
2) Peter Mx, 80 p
3) Magnus Gustavsson, 60 p
4) Mikael Lundbäck, 50 p
5) John Kärrbrink, 45p

Trötta och nöjda rullar vi in mot Göteborg där vi även tar en extra spurtstrid in under Möldalsbro. John får här lite revansch och är så när på att vinna denna spurten men Erik lyckas precis pressa sig förbi de sista metrarna. En härlig dag är avslutad och sju mil cykel är avklarade. 

Totalpoäng:
1) Erik Staxäng, 120 p
2) Peter Mx, 90 p
3) Magnus Gustavsson, 69 p
4) Mikael Lundbäck, 62 p
5) John Kärrbrink, 60 p

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar