fredag 14 juni 2013

Inbjudan Etapp 7 - GiroGbg onsdagen den 19:e juni

7:e etappen (av totalt c:a 15) i girot för amatörcyklister kommer gå på klassiska cykelmarker. "The Lasso" bjuder på fina vägar och böljande landskap. För att sätta guldkant på träningen finns det som så ofta annars möjlighet att trycka till i såväl backe som långspurt.

Samling: Parkeringen vid Stora Delsjöns södra spets (karta) kl 18:00. Avrull/Start sker kl. 18:10, så kom i tid eller cykla ikapp!

Anmälan: Dyk upp på plats eller anmäl och psyka i kommentarsfältet nedan. Det är alltid kul att ha lite koll på vilka som kommer. Man kan även anmäla sitt intresse i de event för etapperna som kommer upp i GiroGbg-grupp på Facebook.

Banan: 46,5 km, "The Lasso" designad för massspurt.
  För utskrift: Banor/120328 E1 46km.pdf

Upplägg: Gemensam start, vi åker större delen av etappen ihop och det är fritt fram för den som vill ha mer träning att gå upp och dra längst fram. Vi försöker att inte vara fler än två i bredd mer än nödvändig. Denna etapp är upplagd så att man efter knappt halva loppet får möjligheten att spänna musklerna lite extra och testa sig i backe. Därefter är det mest nedför och framförallt platt. Då det återstår drygt 10 km släpps farten slutligen helt fri igen och det är först i mål som gäller.
Vem kommer rycka bäst i tjejklassen?
Vi kör alltså i samlad trupp till först POI-punkten på kartan visar "fri fart". Fältet släpps efter kurvan lös för första gången. Den första etappens bergspris (Nytt: 20 bonuspoäng, följt av 15, 12, 10, 9 osv.). Rundan körs alltså "medurs". Ettapvärden (vem skulle kunna vara det?) klargör mer detaljerat innan alla deltagare gemensamt sticker iväg om nått är oklart. Studera gärna kartan (se länk ovan) i förväg. Vi tittar ut mållinjen (övergångsstället "uppe vid busshållplatsen") när vi cyklar förbi den (se karta, där banan överlappar). Poängberäkning för såväl tjej- som killklassen är som sig bör. Etappsegraren belönas med 100 poäng och därefter delas poäng ut i avtagande skala till de övriga. Ni kan hitta dem i det här (första) inlägget.

Vädergurun lovar strålande väder i Gbg (Arkivbild)
Vädret: Självfallet har vi beställt fint väder till även 7:e etappen av GiroGbg. För långtidsprognos kan du klicka här: YR.no Langtidsvarsel för Gbg. Även SMHI visar prognoser över 10 dagar i diagramform

Värt att notera: Det finns pump hos SportSpec tillgänglig före kl. 18.00.

Det är nolltolerans på illavarslande från vår sida under tiden vi cyklar. Den 9:e etappen kom en idot till busschaufför och prejade oss, vars galenskap är svårt att förebygga. Men vi ska göra vad vi kan! T.ex. ropa, signalera och på lämpligt sätt informera varandra om allt som är värt att nämna runtomkring oss. För att lyckas hålla antalet olyckor och skador nere så läser alla som vill deltaga noga igenom nedanstående broschyr från Hisingens CK. Med över 700 medlemmar tillhör man Sveriges största cykelklubbar och har riktigt bra koll på hur man cyklar (inte minst i grupp). Man kan provträna med Hisingens CK 2-3 gånger för att känna efter först, men ett medlemskap kostar bara 250 kr och det är det väl värt.

Lär dig mer om hur man cyklar rätt och hitta kontaktinfo till klubben, som mycket väl kan ses som ett nästa steg i alla GiroGbg'ares cykelframtid, här nedan (klicka på bilden för att se den större):

Tips, vett och etikett när det gäller cykling tillsammans!
Vi ses på två hjul i den goa vårsolen på Sveriges goa framsida!! /Arkivbilder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar